Історія релігійСтатті СвященнослужителівХристиянство

Зв’язок Паранормальних Явищ з Людиною

Спробуємо зрозуміти для себе, що  таке паранормальні явища, як вони впливають на людину, що є джерелом виникнення паранормального явища на початковому етапі.

Зрозуміло,  що ми маємо справу  безпосередньо не з якоюсь позитивною а радше негативною силою, що діє  на людський фактор.

Відомо, що людина  залежить  від  єдиного джерела добра, божественної сили – Бога, хоча діють і  інші негативні чинники, які створюють певний дискомфорт для людини – це паранормальні явища.

Паранормальні явища – це те, що не можна виміряти або над чим провести науковий експеримент, воно не піддається  людському розумінню. Хоча цей  феномен є виявом  джерела негативного, а отже не має зв’язку з  божественною енергією. Якщо ж паранормальне явище не має жодного відношення до божественного,  то тоді воно не божественне. Яке ж воно тоді? Швидше за все на людину діє вплив  злої  сили.

Якщо Бог є джерелом добра, світла, любові, то джерелом зла є диявол, сатана, який впливає на  людський розум, думки, дії. У  Святому Письмі, особливо у ІІ посланні святого апостола Павла  до Солунян є такі рядки: «… не поспішати  коливатися розумом і  соромитися ні від духу, ні від слова, ні від послання…  » (ІІ Сол. 2, 2). Це означає те, що ми не повинні піддаватися впливу негативній силі, а свій погляд спрямовувати  до вищої сили,  співвідносити  нашу віру і направляти її до Бога. Тоді ніякі паранормальні явища не зможуть  докучати, мучити, чи навіть впливати  на нас.

Стрикалюк Богдан

Магістр релігієзнавства.

 

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
3

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій

Іслам

Що таке Іфтар?

Іфтар — це важлива частина мусульманського святкування в місяць Рамадан. Це святковий обід, який мусульмани ...