Історія релігій

Інтерпретація Біблії в сучасному світі

На  сьогодні ця тематика є  актуальна, вимагає   глибокого  дослідження,  стосується  трансформації  людською  свідомістю  та  сприйняття  реальності   історичних подій  розвитку    людства часів  старозавітної та новозавітної  епохи.

Якщо ж розуміти  правильно,  Біблія  є не просто настільною, а сакральною  книгою  в нашому  житті. У ній  ми дізнаємося  багато цікавого  і невідомого, почерпаємо  божественну  мудрість.  Вона  вказує  нам правильний  шлях,  як через віру  можна  наблизитися  до Бога.

Інтерпретація  Біблії  в сучасному  світі

Відтворення  тих моментів, що описані  в Книзі книг ми можемо  спостерігати в сучасному  суспільстві. Суспільство ХХІ століття  до кінця не усвідомлює з якими викликами та катаклізмами стикнулося. Матеріальне багатство і слава – ніщо в порівняні з вічними духовними цінностями, які містяться в Живому Божому Слові. Люди важко сприймають одну із частин  Біблії – Старий Завіт, не так як Новий. Книга Старого Завіту  в більшій мірі наповнена прообразами, які відтворюють новозавітні реалії. Чому Старий Завіт важко сприймається нашим розумінням? Новий завіт зрозуміти ще можемо, але як бути з цим.

Продовжуючи  перекидати сторінки Біблії натрапляємо на цікаві речі, що відкриваються для ума по-новому, чого не здатен вмістити людський розум. Адже розум людини може пізнавати зовнішні об’єкти та предмети, проте не ментальний світ, оповитий багатьма загадками, таємницями,  містикою. Біблія має стати настільною книгою життя суспільства і відігравати не мало важливу роль у спасінні безсмертної душі. Біблія – це закон нашого повсякденного життя, зважені вчинки та зроблені власне нами оцінки  перед Всевишнім Богом як Творцем усього сущого, творіння. Бог відкриває усім серця  аби навіки закарбувати у них Слово Життя, Істини, Яким є Ісус Христос. Через Бога пророки отримали Одкровення,  звіщення Його святої волі,  відкрили людству Месію-Христа. Сьогодні суспільство стає більш споживацьким, хоча б один раз взяв в руки Біблію, що є дорогоцінним  скарбом людства, Законом Божим.

Чи може будь- яка людина читати Біблію? Звичайно, але їй необхідне водночас тлумачення святих отців церкви, що дасть можливість краще орієнтуватися у Святому Письмі і розуміти Його як ніхто інший. Та для цього слід бути моральною і духовною особистістю, розуміти, що перед людиною насамперед знаходиться не Читанка, а глибока духовно-символічна книга усіх часів та народів.

Пегас

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій

img-10 Історія релігій

Бог Серапіс

Серапіс — греко-єгипетський бог періоду Птолемеїв (323-30 рр. до н. е.) Єгипту, розроблений монархом Птолемеєм І Сотером (правління 305-282 рр. до ...