Історія релігійСмішні Боги

Атей – бог атеїстів

Божество: Святий Атей/Атей.

Релігія: Церква Святого Атея.

Конфесія: формально не існує.

Засновник: невідомо.

Писання: «Наука».

Атей – верховне божество Церкви Святого Атея. Є «дискусії» чи атейство – моно- чи дуотеїстична «релігія».

Атей – бог атеїстів

Інколи згадується, що у Святого Атея є жінка — богиня Природа, яка є набагато добрішою за свого чоловіка і яку називають ласкаво(на відміну від Атея) «Матінка-Природа».

Святий Атей не просто створив світ, а зробив спочатку «Великий Вибух», побічним продуктом, якого і є наш світ. На сайті «Луркоморье» про дане божество читаємо таке:

Трохи менше, чим всі релігії після смерті пропонують праведникам райскі блаженства, а грішнікам, відступникам чи послідовникам фальшивих культів — пекельні муки. І тільки Атей настільки жорстокий, що його послідовників не чекає нічого, крім пустоти та забуття. Але це не заважає атеїстам сповідувати свою жорстоку віру; очевидно, вони боятся бути покараними Святим Атеєм ще за життя.

Самоназва послідовників Церкви Святого Атея – атеїсти. Заснована на поклоніні Атею – божеству, який стоїть у витоків всього і всіх. Чарльз Дарвін в ролі «пророка» даної релігії, який «стверджував», що до створення людини причетна «священа» тварина – мавпа (тотем атеєпоклоників). Священне писання – «Наука». Також існує «єретичний» варіант даного «святого письма» — «Лженаука».

А якщо серйозно, то Атей – це пародія атеїстів на аргумент віруючих та частини сумніваючих (агностиків), що атеїзм – релігія. І атеїсти, довели данний аргумент до кінця: якщо атеїзм – релігія, то значить повинен  бути «свій» бог. Так атеїсти, з великою долею сарказму, згадують про Святого Атея – передбачуваного бога атеїзму, якому, судячи по-всьому, на думку віруючих багатьох конфесій, атеїсти поклоняються. Хоча є випадки, колидана релігія використовується виключно в гумористичних цілях.

proror

Є ряд інших передбачуваних богів атеїзму. В російській програмі «Слово за слово. Есть ли Бог ?», християнський священик із Білорусії сказав: «Бог атеїстів — це відсутність Бога». Також можна згадати про «пустоту» чи «випадковість», як кандидатів на бога атеїстів. Звісно у іронічному значенні, натякаючи на теорію еволюції чи теорію «великого вибуху», які, на їх думку, супуречливі.

Як на думку Автора, то прирівняння атеїзму до релігії – безглузде. Найнадійніший спосіб визначити зміст слова – це зрозуміти його етимологію (походження), для того щоб надмірно не розширювати поняття. Слово «релігія» походить від латинського «re-legare» і означає «відновлення зв’язку» з Богом. І атеїзм аж ніяк не не має звязку з Богом, так як з давньогрецького означає «безбожник», тобто «той, що розірвав зв’язок з богами».

Таким, чином Атей у гумористичні формі відображає, не тільки дискусію «атеїзм – релігія ?», а й і, чи «атеїсти – це різновид віруючих ?» .

Від Автора статей «Пропозиція по Субстанціях»…

Якщо Атея розглядати, як Вищу Силу (Субстанцію), то його формула буде виглядати наступним чином.

Послідовники Церкви Святого Атея, представляють собі бога, як єдинний (скоріш за за все, що так, якщо не рахувати богиню Природу); творець (як мінімум створив «Великий Вибух»); переважно трансцендетний (хоч він і втручається в маріальний світ, але з ним не єдинний); обмежено пізнаний (пізнається тільки «вірою»); патераналістський (втурчається у світовий процес майже постійно); ідеальний (мабуть) –

[1 De Tr/Im? Li Pa Id?] J – АТЕЙ (Святий Атей).

Автор Дмитрук Андрій

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
1
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій