Історія філософії

Мир і любов в християнстві

PeaceloveВсе  більшої актуальності  набуває   тематика  миру  і любові  у  християнському  світі.  Адже  минулі  роки   історії  дали нам ще раз пересвідчитися  у неправоті  людей,  їхніх відносинах  з Богом  та  ближнім, про що  детально  розглядаємо  в  Біблії –  культурно – духовному   спадку  усього людства.  Хто  може заперечити хоча б щось  із  прочитаного у біблійному  тексті Старого  або Нового  Завіту?  Чому  людство  відкидає правду  Божу, не помічаючи навколо  себе  духовних  речей  з відсуненням  матеріальних.

Поміркуємо  над  тим,  з якою метою  прийшов Син Божий на Землю, хоча  Він  і  не мав потреби  це  робити.  Що  приніс  Христос  для  людства?   Чи  Голгофська жертва  Агнця Божого  була  даремною?  Що спонукає  людей   чинити   неправду  і беззаконня  на  Землі?  На  ті чи інші  важливі запитання,  ми завжди знайдемо  відповідь у мудрому Слові Божому.  

Подивіться на  приклад  життя  Ісуса Христа  і все стане на свої місця.  Людство  намагається накопичити  матеріальні  скарби,  сусід  став гірше  ворога,  не відчуваються  хороші  відносини  у  соціальних  інститутах,  на кожному  шляху  людина стикається з  фальшивим  обманом, брехнею, її постійно  дурять.

Ми бачимо незламний  дух  християнства, що  веде  постійну  боротьбу  з  агресією, корупцією   і намагається довести  усьому світу  сфальшовану  неправду та  приховане лицемірство  князів  світу  цього. Син  Божий  прийшов  з метою  спасіння  усього  людства від  їхніх  гріхів,  взявши  на  Свої плечі    людські  беззаконня:  грабежі, вбивства,  перелюби,  безвір’я.  Ісус Христос   приніс  для усіх нас  любов  і мир, проте  ніхто їх не пізнав  у  середовищі  представників іудейського закону і  служителів.  Цю  ж саму картину  ми спостерігаємо  і сьогодні:  втрата  людської моралі,  гідності,  поваги, любові один до одного,  пристрасть до грошей, жага до влади.

Коли ж ми врешті станемо  справжніми християнами,  а не  язичниками,  які  хоч і  знають, але  не розуміють  суті  свята  Пасхи, Вознесіння  чи Трійці. Адже  це  так  важливо  розуміти, що  ти,  християнин,  який несе  світло  людям,  мир  — у душі  і любов – у серця.  Напевно до кінця  людство   не зможе  зрозуміти  і  осягнути  Великої  Жертви.  Ви  просто скажіть,  яка із сучасних  світових  релігій  несе  у собі мир, любов і милосердя?  Іслам ?  Можливо  буддизм?   Ні !   Тому що  такі чесноти  демонструє  лише  християнство.  Чи  вчить  іслам  любити  своїх  ворогів?   Бути  милосердним?  Перебувати у мирі  з усіма?  Там  взагалі цього  немає.  Людина  допустилася   багатьох помилок  у неправильній інтерпретації  сакрального  тексту,  тому звідси – усі біди.

Якщо  цього не зупинити  Любов’ю, то  світ  впаде  у хаос,   що в результаті  може привести до розрухи  саме суспільство.

Богдан Стрикалюк

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
1

Интересно почитать:

Также в категории:Історія філософії