Національність Ісуса Христа. Чи належить Ісус до якоїсь нації?

національність

Сучасний світ розділяє людей на нації, тобто в кожній державі люди по різному розуміють релігію, розмовляють своїми мовами, мають свою культуру. Давайте розберемо поняття нації. «Нація» походить від латинського слова «nation», що перекладається, як народ. Цей народ має свою культуру, релігію, свої цінності.

У ХХ столітті питання «нації» постало дуже гостро: одні нації проповідували свою вищість серед інших і, звичайно, хотіли їх підкорити. Для прикладу згадаймо фашистів, які проповідували свою вищість.

Ідея фашизму полягала у їхній причетності до стародавнього народу аріїв. Тому фашисти  були просто «помішані» на вищості своєї нації, та  зробили голокост проти єврейської нації. Варто також зазначити, що ХХ століття знаменувалося утворенням нових диктаторських режимів себто фашизму, нацизму, комунізму та японського мілітаризму

Часто в різних країнах по-різному розуміють національність Ісуса Христа. Більшість погоджуються, що Христос за національністю єврей, тому що народився в Ізраїлі, і мати його була єврейкою. За єврейськими традиціями діти, в яких батько не єврей, а мати – єврейка є євреями. Тобто у іудеїв національність передають не чоловіки, а жінки. Тому вважається, що Ісус Христос був євреєм.

Ще один аргумент на користь єврейського походження Ісуса в тому, що Христос проповідував тільки на іудейських територіях. Звичайно, є думки науковців, які вважають, що Ісус Христос до 30 років жив в Індії, і, можливо, він був індусом. Звичайно такі теорії є лише теоріями, які не підтверджуються жодними археологічними та історичними фактами. Також ніхто достеменно не може і заперечувати теорію життя Ісуса в Індії. На мій погляд, Ісус Христос точно не був індусом за національністю, це – повний абсурд. Також є один український псевдо науковець Канигін, який вважає, що Ісус Христос був за національністю українцем, і всі свої чудеса творив на території Галичини, ну, звичайно, це теж повний абсурд.

Постає питання: Чи говорив Ісус Христос про свою національність? Він говорив: «Я прийшов не ламати закон, а доповнити його». Ісус Христос не говорив, що він належить до єврейської нації. Чому ж він народився в Іудеї? Відповідь дуже проста. Ісус Христос не міг народитися в Індії, чи в Греції, де процвітало язичництво. Він народився та проповідував там, де люди знали про Істинного Бога, але ці люди не тільки не прийняли свого Бога, а ще й розп’яли.

Народження Ісуса в Іудеї не означає, що Христос був за національністю євреєм. Після воскресіння він наказав, щоб його учні проповідували його слова по світу: «Ідіть і навчіть». Цим Ісус Христос показує, що для нього не існує поняття нації, для нього існує поняття «мої заблукавші вівці», яких він постійно прощає.

Ісус Христос не належить ні до якої нації, тому що він Господь. Це ми люди придумали термін «нація». Для Ісуса Христа ми всі були і є рівними.

Современный украинский бизнесмен должен четко вести свой финансовый учет. Для того, чтобы сделать бизнес рентабельный и финансово успешным используйте бухгалтерские услуги. Если в вашем городе нету хорошего бухгалтера не страшно. Просто зайдите в поисковую систему и введите бухгалтерские услуги киев и вам выбросит целый список высококлассных бухгалтеров.

Ігор Дмитрук

Коментування вимкнено

  • Melissa

    Чи може автор публікації пояснити різницю між фашизмом і нацизмом?

    • Звичайно можу. Фашизм і Нацизм має більше спільного чим відміного. Отже Фашизм це тоталітарна ідеологія Італії Мусолінні,а пізніше Іспанії Генерала Франко. Нацизм це ідеологія Німців,тобто ідея вищості нації,одна нація керує світом. Також Нацизм називали націанал-соціальним рухом. Звичайно перепрошую за помилку з Фашистами,але і цей режим нічого доброго не приніс не італійцям і не іспанцям.

  • Здраствуйте, не знаю куда писать напишу сюда. Я подписался на рсс вашего сайта, а текст отображается иероглифами помогите пожалуйста, можно на e-mail

    • Ігор

      Ось Мій емейл напишіть мені і ми все виправимо.

  • Ієремія

    Прочитав! Сміявся довго! Все дуже просто, сину Ігоре – народжений від собаки є собакою, народжений від верблюда є верблюдом, народжений від людини відповідної національності є людиною тієї ж національності, але народжений від ДУХА національності не має!
    Джерело: http://tureligious.com.ua/natsionalnist-isusa-hrysta-chy-nalezhyt-isus-do-yakojis-natsiji/ Типу копірайт і всякі такі штукі © tureligious.com.ua

    • Олег

      Всіх родів від Авраама до Давида-14, від Давида до переселення в Вавілон -14родів, від переселення в Вавілон до Христа – 14родів. …… Елиуд родив Елеазара, Елеазар родив Матфона, Матфон родив Іакова, Іаков родив Іосифа, мужа Марії від якої родився Іісус ….. ВКЛЮЧАЙТЕ СООБРАЖАЛКУ!!!! При чому тут ці всі вище перечисленні лабухи єврейські!!!!!! якщо Марія немала ні яких звязків не близьких не дальніх з родом Іосифа де як ми бачим мужики рожають без жінок. Де подівся род Марії?????

  • Наталя

    Ієремія, це не смішно. Дух має якість. Існує український дух (наприклад, в культурі, поведінці), російський дух, німецький, єврейський. Біблія вся просякнута єврейським духом і не помічати це може тільки сліпий… Як же їх багато! Тих, хто читає і не бачить, слухає і не чує.

    • AK

      І ще більше тих, хто вважає, що все бачить і чує краще за інших 😉

  • Ігор (Львів)

    Ісус Христос народився у Галилеї (тут усі історики це підтвердять). Згідно дефініції пана Ігора, що “nation – це народ”, відповідно Ісус Христос належав до окремого галилейського народу, відповідно до галилейської нації (не до юдеїв, адже не був з Юдеї).

    Щодо “народження від Духа” то це необхідна умова майбутнього світу. Часто ж ми маємо різних товаришів по духу. Кожна людина має різних і всі вони десь частково перетинаються. Це можна назвати формуванням тут на землі націй небесних. Сам Христос – Цар царів. Христос – цар, і ще інші є цари, які відповідно мають (будуть мати) царства, чи нації.

    Поняття “нація” у різні епохи мало різне значення. Тому коли хтось, типу нацистів, а точніше націонал-соціалістів вклав щось своє, то не варто так сильно трястися, коли ми чуємо це слово: “нація”.

  • Василь

    що виходить.по логіці ігоря зі Львова полісся,поділля,буковина,галичина,волинь,карпати, закарпаття то все не українці,одні галичани,інші закарпатці і т.д.

    • Ігор (Львів)

      цей висновок хибний, оскільки логіка, якою ви Василю мислити – хибна. Але можу написати, коли це так важко вам дається: Східна Галичина – обіймає цілком Львівську та Івано-Франківську області України, а також Тернопільську область без її північної смуги з районами Кременецьким, Шумським, Лановецьким і північною частиною Збаражчини.

      • Богдан

        Пане Ігоре зі Львова! Ви взагалі не орієгтуєтеся в історії, адже ж Ісус Христос народився Віфліємі,а не в Галілеї. Галілея це не місто,а провінція (провінція означає область), а дитячі та юначі роки проходили в Назареті…

        • Ігор (Львів)

          Не у “Віфліємі”, а у Вифлиємі, або ж у Віфлиємі (בית לחם). Те, що Галилея – це провінція, якраз показує національну приналежність Ісуса. Ми ж по місту не визначаємо цю приналежність!

        • Ігор (Львів)

          Та не тільки дитячі та юнацькі роки. Ісус був зачатий Духом Святим у Назареті (Лк. 1:26) – а Назарет є містом у Галилеї. У Вифлеємі він опинився через наказ кесяря Августа переписати всю землю, куди пішли земні батьки Ісуса: «Пішов також і Йосиф з Галилеї, з міста Назарету в Юдею, в місто Давида, що зветься Вифлеєм» (Лк. 2:4)

          • Я вибачаюсь за помилку у слові “Вифлиєм”, проте зважмо на таку деталь: Давид народився у Вифлиємі і Ісус Христос також народився у цьому місті, значить Ісус походив із роду царя Давида, то чому Його тоді називали “Сину Давидів”. Крім того Вифлиєм розташовувався в історичній області Іудеї і став столицею – провінцією, саме тут народився і був помазаний на Іудейське царство Давид, тут згідно з Євангелієм від Матвея та Луки – народився Ісус Христос. У Назареті ангел Гавриїл благовістив Марію про народження Спасителя світу, саме тут пройшли дитинство та юнність Ієшуа а – Ноцрі “жителя міста Назарет”, Його називали за це назарянином. А тому слово “Нецерет”походить від єврейського іменника “нецер”, що означає – галузка. Про пагін та галузку від кореня Ієсеєвого детально описується у пророка Ісайї: “І вийде пагін від кореня Ієсеєвого, і галузка проросте від кореня його”(Іс.11:1).

  • цікаво. нагадайте, коли до наукового обігу увійшло поняття “нація”? і яке це поняття стосується Христа?
    “російський дух”, “український дух” – дуже нагадує романтизм, а отже ХІХ ст. зараз за вікном ХХІ. не шарман.
    сьогодні тема “нація”, та от якось так вийшло, що з цим поняттям не все гаразд і воно не всіх влаштовує. тобто, кразе поставити питання – а що далі?
    навіщо сперечатися довкола надуманих проблем.

    • Ігор

      Ніхто не спиричаєтьтся, щодо національності Христа, просто люди пишуть свої думки, щодо цього і якісь певні теорії, на які можна спиратися. Для кожної людини нація має своє значення, адже у сучасному глобалізованому світі люди поділені на нації. Кожна нація хоче зберегти свою індентичність, і для цього виникають теорії походження відомих людей та релігійних діячів. Власне такі теорії інколи зовсім безглузді і не мають якогось історичного підгрунття. 

  • Дмитро

    На мою думку, нації – це нащадки певних прабатьків. Наприклад, араби – Ізмаїльтяни, евреї – Ізраїльтяни, тобто сини Ізраїля, тобто Якова. Визначальним є спільність авторитетного предка, тому люди однієї нації дещо схожі між собою генетично. Культуру ж і віру можна і запозичити і загубити. Тому за тілом Христос таки був евреєм, інакше хто ж тоді “свої”, до яких Він прийшов? Але оскільки Христос – єдиний, Хто був носієм одночасно людської і Божественної сутностей, то за Духом Він – Бог, а тому не належить до жодної з націй. Інша справа з єврейством, адже це єдина нація, що утворена не стільки за принципом спільного пращура, стільки за принципом покори заповідям Господнім. 

  • Marta Shpynda

    Мені здається, що це питання є взагалі недоречним. Нормальна, свідома людина розуміє, що Ісус Христос – це не політик. Він не має бути символом одної національності, а прикладом для наслідування усіх людей. Можливо в Його часи це шось означало… але люди? ми що настільки далекі, щоб зараз, в 21 ст. ставити вище національність ніж те, якою була Його місія і що він хотів нам донести???

    • Шукати національності не потрібно, але потрібно бути національним, щоб боротися з секуляризацією!

  • Христос у штанях

    Хотілося б нагадати шановному автору, що
    поняття “нація” виникло не раніше ніж у XVIII
    сторіччі. Відтак говорити про належність когось,
    хто начебто жив дві тисячі років тому, попросту
    некоректно. Можна говорити про належність до
    народу, але аж ніяк не до нації.

    Між іншим, не втримаюся і всім зацікавленим
    пораджу чудову працю Бенедикта Андерсона
    “Уявлені спільноти” (“Воображаемые
    сообщества”, в оригіналі “Imagined
    Communities”). Уже стала класикою.