Психологія

Чому раптом кішка не хоче їсти: які можуть бути причини?

Багато кішок можуть шкодувати і не хотіти їсти, але чому ж вони так чинять? Можливо, господар їх розпестив, чи справа зовсім в іншому?

Інстинкт тварини

Чому раптом кішка не хоче їсти: які можуть бути причини?

Не варто забувати про те, що кішки завжди були хижаками, і те, що вони стали домашніми тваринами, не скасовує цього факту. Кішки все одно прислухаються до своїх інстинктів і їдять те, що допоможе отримати необхідну енергію. У дикій природі кішка навряд чи сидітиме на дієті з корму. Швидше за все, вона спробує з’їсти все, що попадеться їй на шляху.

Кішка хвора або у віці

На жаль, нюх у кішок з віком погіршується, а тому тварина може шкодити, бо не відчуває їжі та не розуміє, наскільки вона смачна. А також не варто забувати про те, що кішки можуть страждати від нежитю або ж заробити собі інфекцію дихальних шляхів. Важливо не зважати також на проблеми зі шлунково-кишковим трактом: вони можуть змушувати кішку відмовлятися від її корму.

Щось може заважати апетиту

Вихованець може не дотримуватися певної дієти, якщо його турбують проблеми із зубами, нирками, панкреатитом, онкологічними захворюваннями. Коти мають і свою психіку, тому тривога, стрес і депресія також можуть долати тварину.

Що каже наука?

Для повноцінного харчування кішкам потрібна їжа, збагачена жирами та білками. Кішки ніколи не стануть травоїдними, їм потрібен білок та амінокислоти, що містяться в ньому. Така кислота, як таурин допомагає кішкам залишатися здоровими та захиститися від хвороби серця та сліпоти. Можливо, людина просто неправильно годує свою улюбленицю, і тому вона шкідлива.

Іван Гудзенко

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Психологія