Історія релігійРелігія

Сакральний Простір з Шести Елементів

Майже у всіх народів світу простір, організований з шести елементів, вважається сакральним. Чому? Якщо організувати рівновагу між шістьома головним напрямками Всесвіту, то у центрі виникає присутність Вищого (Божественного). Які ж це головні напрямки? Це Схід, Захід, Південь, Північ, Небо над нами та Земля під нами.

Сакральний Простір з Шести Елементів

Сакральний Простір з Шести Елементів

Найчастіше читачі, що цікавляться езотерикою, бачать тексти відносно сакрального простору, організованого з шести елементів, у текстах Каббали або християнської та мусульманської кабалістики, які поширені країнами Близького Сходу. У цих текстах Престол Всевишнього розміщується у точці рівноваги між Сходом, Півднем, Заходом, Північчю, Небом та Землею. Якщо практик розмістить себе у цій точці, то отримає посилення зв’язку з Духом Всевишнього та зможе впливати на космічні процеси.

Але сакральний простір, організований з шести елементів, існував й у добіблійні часи. Ось, наприклад, Перу. Мандрівник йде до пустелі. Буває, заблукав. Скінчилися запаси води та їжі. Що він робитиме?

Сакральний Простір з Шести Елементів

Сакральні Простори з Шести Елементів

Мандрівник знаходить камінь та сідає на нього обличчям до Сходу. Й просить прийти Східний Вітер. Через якийсь час з’являється вітер зі Сходу. Далі мандрівник запрошує Південний вітер, Західний вітер, Північний вітер. Далі він просить прийти небесного бога Віракочу (або бога Сонці Інті), доки не відчує легкий, немов вітерець, тиск з неба. Далі він просить прийти Мати Землю Пачамаму, доки не відчує такий самий тиск знизу. Коли усі шість сил активовані, вони неврівноважені. Мандрівник чекає, поки усі шість сил не стануть рівними, врівноважаться. Тоді всередині мандрівника виникає точка рівноваги. А у точці рівноваги присутній Великий Дух, Абсолют, Бог. Мандрівник звертається до нього й просить допомоги – щоб ситуація вирішилася. Й – вирішується. Наприклад, через дві-три години наш мандрівник зустрічає інших мандрівників, які діляться з ним водою та їжею, й виводять з пустелі.

Схожий обряд є й мандрівників Карпатами, які вивчають спадок мольфарів. Також зорганізується сакральний простір з шести елементів. У точці рівноваги виникає контакт між свідомістю людини, її Духом та Найвищим Духом, що й призводить до вирішення питання.

А далі взагалі цікаво… Багато культур вважають сакральний простір, організований з шести елементів, живою сутністю, яка може приймати різні форми, переміщуватися простором, виконувати різні дії. Тому ми можемо побачити зображення живого сакрального простору з шести елементів, який використовували багато етносів на теренах України.

Я підібрав такі зображення, які додаю як ілюстрації до цієї статті:

  1. Лялька-мотанка Шестиручниця. Сфотографовано мною у Вінницькій області. Символізує допомогу Всесвіту (Космосу) володарці ляльки. 2. Зображення шестиногої антилопи. Ми можемо побачити подібні зображення на речах скіфів. 3. На стіні Софіївського Собору у Києві Богородиця зображена на півмісяці, а навколо неї літають шість сфер. Це – ті ж самі шість напрямків сакрального простору. До речі, так само зображували близькосхідну богиню родючості Лахамму. Її культ процвітав колись у Бейтлехемі, вона також зображувалася на півмісяці, а шість духів, що забезпечують родючість землі, літали навколо неї. 4. На Шляху Сантьяго іноді з’являється шестилапий собака. Це – втілення кельтського бога Лугга, бога нашої Галактики Чумацький Шлях. Вдень Лугг шестилапий собака, а вночі – ворон. 5. На Писаному Камені біля Верховини зображені павуки – також з шістьома лапками. «Степові Піраміди Подніпров’я» – Майдани – також пов’язані з сакральним простором з шести елементів – з кожного Майдану виходять шість «шляхів», позначених каменями. 6. Сакральний прості з шести рушників, сфотографовано у етнографічному музеї у Буші. 7. Знак «Квітка Життя». На камені біля Скельного Храму у Буші. До речі «Квітка Життя» зустрічається по всьому світу – від храмів Азії до пірамід Єгипту та Мексики.

Ще хочу доповнити, що якщо на сонячному годиннику відмітити точками тінь від Сонця у дні рівнодень та сонцестоянь, й з’єднати точки лініями, то в нас вийде літера «Ж», яка також має у собі шість ліній, й схожа на знак «Квітки Життя».

У магічних обрядах жерців різних духовних течій нашої планети сакральний простір з шести елементів ще зображується так: 1. Два трикутника один над іншим («двоярусна ялинка») 2. Ромб з лінією посередині. 3. «Пісковий Годинник» — два трикутники з’єднані вершинами. 4. Шестипроменева зірка.

Взагалі, про сакральний простір, організований з шести елементів можна говорити багато. Але ми – дослідники, тому цікаво самостійно побачити навколо себе сакральний простір з шести елементів. Бо його проявів дуже багато.

Ігор Мехеда

Яка твоя реакція?

Радість
3
Щастя
2
Любов
1
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій