Психологія

Як розпізнати поганих друзів

На жаль, далеко не завжди людина підтримує дружні стосунки з людьми, які щиро дбають про неї і люблять її. Нерідко дружба стає односторонньою, про що індивід навіть не здогадується. Отже, які ознаки вказують на те, що людина спілкується з людьми, яких навряд чи може назвати справжніми друзями.

Як розпізнати поганих друзів

Критика

Звичайно, друзі іноді можуть сказати близькій людині про своє невдоволення її поведінкою чи словами. Але вони в жодному разі не повинні виплескувати на нього свій негатив і висловлюватися надто грубо. Критика завжди має бути конструктивною, але, на жаль, фальшиві друзі нерідко намагаються самоствердитися за рахунок свого товариша, лаючи його за щось.

Розмови за спиною

Чи варто довго зупинятись на цьому пункті? Якщо людина дізналася, що друзі обговорюють її, поки вона далеко, то навряд чи вони дорожать її дружбою і бояться її втратити. У жодному разі не можна тягтися до людей, які готові пліткувати за спиною у індивіда. Їхнє спілкування навряд чи можна назвати щирим.

Поруч, тільки коли все добре

Немає нічого складного в тому, щоб дружити з людиною, коли має гарний настрій і немає жодних проблем. Але якщо друзі пропадають відразу ж, як тільки індивід стикається з якими-небудь труднощами або просить їх підтримки, то, швидше за все, вони зберігають з ним контакт просто тому, що він зручний, або вони можуть отримати з спілкування з ним яку-небудь вигоду. Немає сенсу дорожити такою дружбою.

На жаль, далеко не завжди людина розуміє, що вона витрачає свій час на тих людей, які цього не варті. Але важливо лише звернути пильну увагу на їхнє реальне ставлення до індивіда, щоб зрозуміти, що до чого.

Іван Гудзенко

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Психологія