Психологія

Як зазвичай поводяться ввічливі люди?

Звичайно ж, кожна людина у своєму житті має намагатися нікому не грубіянити і притримувати двері незнайомцям, якщо вона має таку можливість. Але як ще повинні поводитися ввічливі особистості? Як можуть показати свою вихованість?

Як зазвичай поводяться ввічливі люди?

Ввічливий співрозмовник нікого не перебиватиме

Якщо хороші манери для людини — це не порожній звук, вона завжди вислухає свого опонента і не вставлятиме в його промову свої коментарі, навіть якщо їй хочеться щось сказати. Потрібно дозволити індивіду закінчити свою думку і лише потім її доповнювати.

Мова тіла

Необхідно стежити за язиком свого тіла, а не просто говорити ввічливі слова. Що це означає? Наприклад, людина повинна завжди підтримувати зоровий контакт зі своїм співрозмовником, адже тим самим вона може показати їй, що справді уважно її слухає. А також у жодному разі не можна порушувати чиїсь особисті межі та наближатися до свого співрозмовника, якщо він цього не хоче. Під час розмови не варто постійно проводити у своєму телефоні або на щось відволікатися.

Чемні люди не зляться, якщо щось йде не за планом

Людина може залишатися ввічливою, навіть якщо їй щось не подобається. Важливо поважати свого співрозмовника та спілкуватися з ним у приємній манері. Не потрібно підвищувати голос або жестами та мімікою показувати своє невдоволення.

Виховані люди не поширюють чутки

Іноді люди можуть ділитися якимись спостереженнями зі своїми друзями чи знайомими. Але ввічлива людина ніколи не висловлюватиме свою точку зору з того чи іншого питання, якщо вона може когось образити. При цьому по-справжньому вихований індивід не цікавитиметься навіть чутками. Вона не слухатиме свого співрозмовника, якщо той почне когось обговорювати.

Хороші слухачі

У будь-якій розмові потрібно не тільки щось повідомляти про себе співрозмовнику, але й уміти вислухати його не перебиваючи. Не треба перетягувати ковдру на себе. Важливо цікавитися тим, що говорить опонент, не переривати зорового контакту з ним, а також дати людині висловитися, навіть якщо вона робить це важко. Потрібно залишатися терплячим.

Іван Гудзенко

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
1
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Психологія