Психологія

Як бажання бути щасливим може довести людину до депресії?

Немає нічого поганого в тому, що людина хоче жити краще і щодня прокидатися з усмішкою на обличчі. Але чому ж найчастіше вона стикається зі зворотною ситуацією?

Чому вона починає страждати, якщо в її житті не починається світла смуга?

Як бажання бути щасливим може довести людину до депресії?

Мрії про щастя можуть стати причиною розвитку депресії

З віком люди практично не радіють навколишнім речам. Їм здається, що це цілком нормальна ситуація. Просто людина розучилася фокусуватися на дрібницях чи посміхатися перехожим.

Звичайно, в дитинстві батьки захищають свою дитину від різних негараздів, але коли вона виростає, їй необхідно навчитися самому тримати себе в руках.

Чому людина хоче стати щасливою?

Звісно, звичка бути щасливим йде з дитинства. Коли дитина ще мала, як правило, її може порадувати практично будь-яка річ, яка знаходиться в полі її зору. Чому ж із віком людина розучилася так до всього ставитися?

З роками людина розуміє, що є речі, які можуть змусити її радіти, а також ті, що обов’язково змусять її переживати про щось. Якщо говорити по-іншому, то з віком світ людини втрачає свої фарби, він стає чорно-білим.

Але також людина вчиться і сумувати через ті речі, які не приносять у її життя радість. Наприклад, якщо дитина впаде і розіб’є собі коліно, вона недовго про це переживатиме. Вона перестане плакати, щойно її щось захопить, вона зможе швидко переключити свою увагу. На жаль, у дорослих людей немає такої можливості. Часто життєві негаразди вибивають їх із колії, і вони довго не можуть оговтатися від зустрічі з якоюсь проблемою.

З віком людина перестає дивитися на загальну картину, вона вичленює з навколишнього оточення позитивні та негативні речі, не розуміючи, що насправді вона сама дає їм певну оцінку.

На жаль, світ може бути чорно-білим. Якщо людина не буде сприймати інші фарби навколишньої дійсності, вона не зможе себе підбадьорити, коли щось дійсно її засмутить.

На жаль, людина не може досягти безмежного щастя, бо негатив все одно завжди її оточуватиме.

Виходить так, людям набагато простіше сфокусуватися на чомусь поганому, ніж дійсно хороших речах, які могли б підняти їм настрій. А тому, навіть якщо в житті людини все добре, але раптом з’являється якась складність, вона тут же на ній зациклюється.

Людина зможе стати щасливою, якщо зрозуміє, що одночасно її може як щось засмучувати, так і щось тішити. Це абсолютно нормально, адже особистість може одночасно відчувати різні емоції.

Людина ніколи не зіткнеться з депресією, якщо вона перестане ділити речі у світі на добрі та погані та зрозуміє, що в них є як плюси, так і мінуси. А також необхідно навчитися шукати щось хороше у кожній негативній ситуації.

Іван Гудзенко

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Психологія