Психологія

Зручні люди, яким намагаються всі сісти на шию: які вони?

Немає нічого поганого в тому, що людина намагається простягнути руку допомоги і бути альтруїстом. Однак якщо вона не вміє говорити «ні» і ставить свої інтереси на останнє місце, а інша людина зовсім її ігнорує, то тут уже є проблема.

Зручні люди, як правило, не хочуть нікого ображати, тому вони можуть знехтувати своїми потребами заради друзів, знайомих і так далі.

Зручні люди, яким намагаються всі сісти на шию: які вони?

Люди пишаються собою, адже вони нікому не відмовляють. Але, можливо, варто зрозуміти, що в такій поведінці немає нічого здорового, тут нема чим пишатися? Якщо людині не хочеться витрачати вільний час на оточуючих людей, виходити на роботу у свій вихідний, брати на себе понаднормові завдання, їй варто змінити своє життя. Але для початку важливо зрозуміти, якими ознаками відрізняються зручні люди.

Якщо людина хоче всім допомогти і при цьому нікого не обділити, можливо, проблема полягає в її самоцінності.

Які ж люди готові віддати себе без залишку оточуючим?

  1. Вони практично нічого не заробляють, але при цьому завжди перебувають на роботі.
  2. Якщо людину попросять про допомогу дві різні людини, вона вирішить допомогти обом, забувши про себе і свій комфорт.
  3. Якщо людина весь час почувається виснаженою і втомленою, можливо, вона надто багато допомагає оточуючим. Справа в тому, що кожній людині потрібно відпочивати, але коли вона це робитиме, якщо у вільний час вона намагається вирішити проблеми своїх друзів і знайомих?
  4. Навіть якщо хтось погано знайомий із людиною, той все одно не може відмовити своєму співрозмовнику, через що потім і страждає.
  5. Оточуючі можуть сказати про таку людину, що вона чуйна і жертовна, проте навряд чи це можна вважати компліментом. Хтось може навіть стверджувати, що такий індивід безтолковий, тому що вона намагається всіма можливими способами зробити життя інших людей кращим, забуваючи про себе.
  6. Така людина турбується про те, що інші люди до неї не додзвоняться, і вона не зможе їм допомогти, тому вона буквально весь час сидить у своєму телефоні, і з нею завжди можна зв’язатися.

Людині необхідно навчитися відстоювати особисті межі, якщо вона турбується про свій внутрішній стан і не хоче заробити собі проблеми із власною психікою. Іноді треба подумати про себе, адже здоровий егоїзм — це дуже добре.

Іван Гудзенко

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Психологія