Культура

Книги про християнство та Великдень

Книги з історії християнства давно здобули свою цільову аудиторію, й аудиторія ця вельми різноманітна. Можливо, тому, що й самі книги цього напрямку вирізняються широтою тематики. Є й безпосередньо канонічна література, і наукові дослідження, і численні художні твори. Релігійні книги про християнство (https://book-ye.com.ua/catalog/khrystyyanstvo/) завжди надихають нас, обдаровують особливою неповторною енергетикою. Вони точно здатні принести гармонію в душу, позбавити депресії, стати рятівним маяком під час різних життєвих негараздів.

Книги про Великдень займають помітне місце в християнській літературі. Це свято — одне з найважливіших, адже воно символізує воскресіння Ісуса Христа з мертвих і несе людям звістку про спасіння. До того ж на наших теренах Великдень увібрав у себе цілий спектр дохристиянських народних вірувань, пов’язаних із приходом весни та пробудженням світу. Про це та інші речі розповідає книжка Ярослави Музиченко «Великдень: звичаї, обряди, страви».

Книги про християнство та Великдень

Історична християнська проза і канонічна

Які християнські книги варто прочитати? Безперечно, насамперед ті, що належать до канонічних та закладають основи віри.  Таким є фундаментальне видання «Святе Письмо», що складається зі Старого та Нового Завіту в перекладі греко-католицького священника отця Івана Хоменка. Окрім безпосередньо біблійного тексту, книга містить вторинні додатки. Зрозуміло, що вона розрахована на дорослого підготованого читача. Утім, існує й біблійна література для дітей. Зокрема, мова йде про книгу «Святе Письмо для дітей», яка описує канонічні сюжети просто, зрозуміло, цікаво, але водночас не втрачаючи піднесеного релігійного стилю. Підійде дітям і видання «Посиденьки зі святими. 60 неймовірних історій. Життя святих не тільки для дітей». Однак найкраще його читати в колі родини. Ця книга наповнена повчальними історіями, які охоплюють часи від стародавніх до сучасних.

Зацікавить цільову аудиторію дорослих християн видання «Молитва та єдність християн: екуменічний заповіт» французького священника отця Поля Кутюр’є.

Книги про християнство та Великдень

Воно містить суттєві рефлексії щодо теми постаті Ісуса Христа, його жертви й воскресіння, стосунків з учнями. Автор детально та подекуди доволі болісно розмірковує над проблемою вибору Сина Божого. Не лише віряни, а й шанувальники антикварної книжки просто не пройдуть повз видання «Історія Біблії, Старого і Нового заповіту 1748-1757». Це унікальне факсиміле німецького стародруку 1748 року видання! Кожна сторінка буквально дихає історією та наповнює читачів особливою атмосферою. Звісно, такі речі — справжній раритет. Як, утім, і гравюри французького художника Гюстава Доре на тему Старого й Нового Завітів. Вони вміщені в книзі «Біблія у гравюрах Гюстава Доре». Немає сумніву, що вона буде цікавою не лише безпосередньо вірянам, а й історикам і мистецтвознавцям.

Низка видань також торкається історії християнства на теренах України. Так, книга «Православна Церква в Україні: Століття розділень» Миколи Денисенка розкриває перед нами трагічні сторінки українського православ’я у ХХ столітті. Видання митрополита Олександра Драбинка «Українська Церква: шлях до автокефалії» — збірка статей, що торкаються теми автокефалії Української православної церкви. Журналістське дослідження Катерини Щоткіної «Хроніки Томосу» детально описує важливі для України події кількарічної давнини.

Художні книги про перших християн, наукові видання, канонічні писання — усе розмаїття релігійної літератури ви знайдете на полицях «Книгарні «Є».

Яка твоя реакція?

Радість
0
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Культура