Релігія

ЛЕГЕНДА ПРО ХРАМИ СТИХІЙ

Під час своїх подорожей Україною я здійснюю роботи, які відносяться до етнографічних досліджень, а саме: занотовую легенди, повір’я, перекази, які згодом публікую у пресі. Одна легенда привернула мою особливу увагу, я занотував її у 2015 році на Київщині.

Текст легенди: У незапам’ятні часи, на територіях від Карпат до Чорного моря існували П’ять Храмів Стихій: Вогню, Повітря, Води, Землі та Чотирьох Стихій. Храми були не лише храмами, в яких було  можливе спілкування з духами та янголами стихій, але й своєрідними «енергетичними машинами» , які збирали, трансформували та посилювали космічну та природну енергію.

ЛЕГЕНДА ПРО ХРАМИ СТИХІЙ

Активність храмів створювала своєрідну енергетичну платформу, яка підсилювала благосні природні процеси на території, яку займає сучасна Україна. І люди, які жили на цій території, ставали здоровими та щасливими, а природа дарувала достаток рослинності та райський клімат. Минув час. Зникли в минулому давні цивілізації, і сили Храмів занурилися у віковий сон. Але ми можемо їх знайти та розбудити. І тоді знову наблизиться щасливий час. Закінчення тексту легенди.

Люди, які розповідають цю легенду, приблизно позначають місця, у яких, найімовірніше, ми знайдемо ці храми. Храм Вогню у Голосіївському Лісі на Київщині. Храм Води на дні Чорного Моря, між островом Березань та Кінбурнською косою. Храм Землі біля скель Довбуша, що поблизу Болехіва на Прикарпатті.

ЛЕГЕНДА ПРО ХРАМИ СТИХІЙ

Місце розташування Храму Повітря та Храму Чотирьох Стихій не повідомляється.

Мені цікаво дослідити цю легенду: чи є в неї підґрунтя? Багато дослідників каже, що є. А тоді перед нами постає й інша задача: знайти ці Храми. Або природні об’єкти, які народна уява склала у легенду. Й навіть пофантазуємо: активувати чисті сили стихій повторно?

Ігор Мехеда

Яка твоя реакція?

Радість
3
Щастя
1
Любов
2
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Релігія