Эзотерика

МІСТИЧНИЙ ХРАМ ТА МАГІЯ КОЛЬОРІВ.

Мексика – містична країна, «остання з містичних країн» — кажуть письменники. У мексиканському штаті Чьяпас є дуже екзотичне містечко Сан-Хуан-Чамула. У Чамулі існує храм без священників. Храм було побудовано у середньовіччі на честь Святого Іоанна.

МІСТИЧНИЙ ХРАМ ТА МАГІЯ КОЛЬОРІВ.

Потім католицькі священники відмовилися проводити у храмі літургії, бо до храму приходили люди різних релігій та вірувань й кожен звертався до Бога по-своєму. Тому храм не закрили, але священники не виконують в ньому обрядів.

Храм у Чамулі схожий на храми у Тибеті. Велика біла кам’яна споруда — на висоті 2200 метрів у горах, від будівлі у всі боки розходяться канати, на яких майорять різноколірні прапори.
У Сан-Хуан-Чамулі мешкають індіанці-цоцилі, цоцилі є гілкою народу та культури майя. Будь-яка людина може зайти до церкви й виконати будь-який обряд будь-якої релігії. Тут практикують навіть шаманізм та обряди давніх індіанських цивілізацій. У цьому місті зберігається таємниця Магії Кольорів. Це – центр, де мудрі курандеро зберігають таємниці Магії Кольорів прадавніх цивілізацій Америки, й саме тут ці таємниці можна віднайти.

МІСТИЧНИЙ ХРАМ ТА МАГІЯ КОЛЬОРІВ.

Магія Кольорів – дуже цікава річ. Наприклад, червоний колір збуджує. А зелений заспокоює. Наявність й зеленого й червоного кольорів одночасно викликає протиріччя у свідомості людини, й психосфера, рятуючись від стресу, переходить у трансовий стан. Якщо ж додати до трансового стану білий колір (всі сім кольорів веселки разом складають білий, цвіт життя та здоров’я) – то три кольори одночасно (зелений, червоний, білий) створюють програму на одужання, здоров’я.
Я придбав у цьому храмі свічки на посилення сили життя та здоров’я – трикольорові (зелений-червоний-білий). Але у храмі є свічки й на розв’язання інших питань.

Червоний колір збуджує. Зелений заспокоює. Разом червоний і зелений занурюють у транс (це кольори оперення священного птаха Кецаль). Транс поглиблюється білим кольором (всі райдужні кольори разом – зв’язок із богами).

Ритуал на оздоровлення (найбільш досліджений в ацтеків) проводили так. На підлозі у храмі малювали піраміду (ступінчасту). Скільки ступенів – стільки рівнів. На кожному рівні ставили свічки. Запалювали їх і чекали, доки всі вони догорять природним шляхом. Вплив кольору та горіння на людину, що споглядає їх, відбивалося різким оздоровленням. Будь-яка хвороба відступала.

Це свічки для здоров’я. Для інших цілей (урожай, погода, вдала дорога тощо) практикувалися інші колірні рішення у кольорах свічок.
Є піраміди з 7 ступенів, 9 та 13. На вищому поверсі піраміди розміщували одну свічку, на другому дві – на кожному подальшому на одну свічку більше. Але частіше на кожному ступені піраміди по свічці. Піраміда орієнтована основою до заходу, верхівкою до сходу.
Я відвідав Сан-Хуан-Чамулу у 2013 році.

Фотографії мої власні. З часом ми поговоримо про Сан-Хуан-Чамулу більш розширено та з подробицями.

Ігор Мехеда

Яка твоя реакція?

Радість
4
Щастя
2
Любов
1
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Эзотерика