Історія релігійКонкурсиХристиянство

Роль Ісуса Христа у сучасному світі

OXYGEN VOLUME 13Велике щастя — знайти себе і свою життєву дорогу, сенс, який би стимулював нас творити цей світ. Для кожного звісно це свої суб’єктивні уявлення, проте більшість християн бачать сенс свого життя у Христі. Саме віра, християнська любов наштовхує нас змінювати цей світ, не лише вести споживацький спосіб існування, а й жити за принципами милосердя, взаємодопомоги і доброти.

   Релігія відіграє у нашому житті велику роль: вона впливає на наш світогляд, ієрархію цінностей, моральний кодекс, сімейні традиції, ставлення до себе та оточуючих. Та з роками її значення зменшується, християнські цінності поступаються місцем новим, постмодерним ідеалам. Значна частина людей, що вважають себе християнами живуть подвійною моральністю, перед кожним постає вибір: жити за правилами сучасного світу чи релігійними законами. Криза віри особливо загострилась, все більше неформальних течій та псевдорелігійних об’єднань формують молоде суспільство. Звичайно це викликано прагненням людей віднайти істину в містичному вимірі, знайти відповіді на питання, що завжди хвилювали цей світ «Яка місія людини? Хто такий Бог? Чи є життя після смерті?». Самі такі питання спонукають людей шукати правди у колі різноманітних угрупувань, що безпосередньо впливають на прийняття певної релігії чи вчення.

Ім’я Ісуса Христа ми чуємо часто, у колі ближніх, церкві, школі і т.д. Це не може залишити жодного байдужим, адже навколо цього імені завжди було багато суперечок. Проте окрім великої ролі Христа для християнства у світі, що зворушує серця кожного хто вірить і живе за вченням Ісуса, я хочу зачепити проблему, яка стосується використання Його імені задля корисливих цілей. В останні рокі налічується багато «релігійних» груп, які начебто навчають людей християнським цінностям, а натомість використовують наївність і довіру людей для своєї матеріальної вигоди. Тут можна згадати також магів та екстрасенсів які буцімто іменем Ісуса Христа бачуть майбутнє, зцілюють, проводять різні ритуали які суперечать вченню церкви.Чи можна їм довіряти? Про це судити вам.

Як висновок, хочу сказати, що роль Ісуса Христа дійсно велика, адже має значний вплив на свідомість людей саме Його ім’я, яке використовують не завжди задля навернення людини. Християнство як релігія сколихнула цей світ, адже жодна інша релігія не проповідує такі закони як «Люби ближнього свого, як самого себе» (Мт. 22:35-46), «Коли вдарить тебе хто у праву щоку твою, підстав йому й другу» (Мт, 5:39). Християнство релігія миру, саме воно на мою думку взмозі зробити цей світ таким яким хоче бачити його Бог.

Кондзьолко Богдана

Яка твоя реакція?

Радість
1
Щастя
1
Любов
1
Не завдоволений
1
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій