Душа… Багато хто з науковців і філософів задумуються над цим питанням, створюють гіпотези,сперечаються,але ніхто не може достовірно сказати, що таке душа. Душа – це прояв Божественної природи, адже душа – це щось вище. Наше тіло є лише оболонка для неї.  З точки зору прихильників теорії реінкарнації, душа не народжується і не помирає, вона перебуває у сансарі( коловорот народження і смерті), подорожує з одного тіла в інше. Перебуває в тілі з його утворення( до народження) і до смерті.

Карма( сукупність воздаянь за вчинки людини) також пов’язана з душею, адже ми можемо як відпрацьовувати так і напрацьовувати її. Душа у даному випадку являється ніби чіпом для перенесення інформації з одного тіла в інше. Також душа має свій «розум», адже у момент, коли вона переходить з одного тіла в інше може вибирати, в яке тіло їй переселитись( можливо цей вибір залежить від карми). Душа переселяється у тіло ще до його народження.

Душа можна сприймати як окремий суб’єкт у нашому тілі , адже їй також потрібна їжа, але не матеріальна, а духовна. Коли ми вдосконалюємося духовно, то і наша душа розвивається і відпрацьовує свою карму. Незважаючи на те, що душа є лише як окремий суб’єктом у нашому тілі, вона неабияк пов’язана з ним, адже за зовнішнім виглядом, рисами обличчя та іншими тілесними ознаками можна сказати наскільки благочестива душа людини.

Душа безперечно пов’язана з Богом, адже саме Бог її створив і після сансари, якщо вона стає такою ж  благочестивою як при створенні, вона залишається з Богом назавжди і більше ніколи не повертається до коловороту сансари.

Душа не є матеріальною, вона – абсолютно Божественної природи. Науковці намагаються виміряти розміри, масу, форму душі, знайти її місце знаходження у тілі людини. Звичайно вони мають свої результати, але не достовірні. Як одна душа в тілесній оболонці може виміряти іншу?Наша душа має почуття, емоції, вони проявляються у нашому тілі як посмішка, сльоза та інше. Багато хто з науковців сумнівається в існуванні душі, на мою думку можна спростувати їх погляди, адже жоден з науковців не зміг оживити людину. Смерть є тим моментом коли душа покидає тіло, через це зупиняються всі фізіологічні процеси.

Душа людини є багатогранною, вона може мати свої недоліки і достоїнства. Для душі не характерна чітка форма, колір, розміри  Вона може бути як відкритою перед людьми так і закритою.

Загалом душа є у кожної людини, непотрібно вимірювати її масу чи розміри, краще розвиватись і вдосконалювати себе. Матеріальне багатство не являється головним, важливе для нас – це духовне. Ми можемо також розвивати такі якості, як чесність, доброта та інші. Душа є у кожного з нас, завдяки їй у нас є частинка Бога.

Ірина Левицька  14 школа м. Луцьк 11клас

 

 

Яка твоя реакція?

Радість
1
Щастя
0
Любов
0
Не завдоволений
0
Тупо
0

Интересно почитать:

Также в категории:Історія релігій